Hjem » Inspiration » Parcelhus vs. villa

Parcelhus vs. villa

På hjemmesiden finder du et hav af artikler, som kan være med til at give dig inspiration til dig i forhold til nybyggeri, parcelhus vs. villa, nyeste trends inden for byggebranchen og hvilket type hus du skal vælge. Alt dette kan være en hjælp til dig, så du får valgt det helt den bedste byggefirma eller den type hus der vil kunne dække dine behov.

Det kan være uoverskueligt at skelne mellem de mange forskellige boligtyper der er, da der findes mange forskellige former for huse, og to af dem er et parcelhus og en villa. Mange vil ofte betegne de to typer som værende det samme, men her kan du få et indblik i forskellene mellem parcelhus vs. villa og hvad der er kendetegnende for de to boligtyper. 

Parcelhus

Parcelhuse er den bolig der dominere mest på det danske boligmarked. Det er blevet den dominerende type, fordi de ligger på et prisvenligt niveau, hvor de fleste kan være med, som fungere som et alternativ til de dyre arkitekttegnede boliger. Det der er kendetegnende ved et parcelhus er at det ofte er et et plans hus med have til. Man ser mange steder det man vil kalde for et parcelhuskvarter, som egner sig perfekt til børnefamilier. Fordelen ved denne hustype er at huset er tegnet på forhånd, hvilket gør at man kan spare omkostninger, hvis man ønsker at bygge selv. Med et parcelhus kan du sætte dit eget præg på indretningen så det opfylder dine behov. Dette er derfor med til at gøre det til mange favorit boligtype.

Villa

Villaen er også en populær boligtype på det danske boligmarked. Villa stammer fra latin og betyder ”et hus på landet”. Denne definition har ændret sig gennem tiden, men den klassiske villa vil fortsat være et enkeltstående hus, som oftest forekommer i flere etager med en tilhørende have.

Der findes forskellige typer af villaer, to af dem er patriciervilla og funktionalistisk villa. En patriciervilla har et symmetrisk design med hvide vægge og sort tegltag, som er de typiske karakteristiske kendetegn på sådan en villa. En funktionalistisk villa, som også går under navnet funkisvillaen, er kendetegnende ved dens flade tag og store vinduespartier. Denne boligtype har et moderne udtryk, som mange dansker finde inspiration i, når de selv skal finde et hus eller bygge nyt. Da der findes mange typer af villaer, som har udviklet sig gennem tid, kan du med sikkerhed finde fine små detaljer ved hvert enkelt type villa, som du kan bruge til at skabe dit drømmehjem. 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *