Hustype

Typehus

Hvis du overvejer at bygge et nyt hus, kan typehuset være en fantastisk løsning.  Husene er karakteriseret ved, at et og det samme hus bliver bygget flere gange rundt omkring i landet. På den måde skal du blot vælge mellem en af de mange plantegninger, hvilket er en hurtigere og billigere måde at bygge hus på, når den sammenlignes med arkitekttegnede huse. Det betyder dog ikke, at du ikke kan sætte dit eget præg på huset. Ofte er skelettet af huset opbygget ens, men der er plads til forandringer. 

Der er mange fordele ved at vælge et typehus. Idet huset er blevet bygget før, vil dit byggefirma kunne optimere den tid, som der bruges på at bygge huset. Det betyder, at byggeprocessen er langt hurtigere end ved andre typer huse af samme størrelse. Derudover er materialerne, som bruges til huset, ligeledes blevet anvendt før, hvilket forårsager en vis sikkerhed og lavere leverandøromkostninger. Disse faktorer sørger derfor for, at prisen på denne slag hus er markant lavere end ved arkitekttegnede huse. 

Hvad koster et typehus? 

Det behøver overhovedet ikke at være dyrt at bygge et hus. Boligmarkedet har meget varierende priser, og et også typehusene findes i forskellige prisklasser. Hvis du dog har et fast budget, vil det være nemmere at finde det hus, som passer til dig. Du kan nemlig i høj grad selv bestemme, hvad dit hus skal koste. Som udgangspunkt er der ingen øvre eller nedre grænse for bygningen af typehuse. Man kan dog overordnet sige, at et standardiseret typehus på cirka 100 kvadratmeter i et plan ville koste omkring 1-1.5 millioner kroner. Her kommer det altid an på, hvilken slags hus du vælger: skal huset være simpel, eller skal det have noget ekstra? Hvilke materialer bliver der anvendt? Ønsker du at tilpasse en af delene? Dette kan nemlig øge prisen en hel del. Derfor skal du vælge nøje, hvis du ønsker at holde prisen inden for et vist budget. 

Sådan får du et billigt typehus 

Det er indlysende, at typehuse er et populært valg i Danmark. Husene er velegnet til familier såvel som enkeltstående personer, og de kan fås i alle mulige former og farver. Derudover kan prisen nemt justeres op og ned alt efter dine personlige behov. Ønsker du at bygge dit typehus så hurtigt som muligt, er der en række faktorer, som du skal holde øje med. Selvfølgelig forårsager flere kvadratmeter en højere byggepris. Men vidste du, at gulvvarme i hele huset nemt kan koste omkring 350.000 kr.? Disse penge kan du investere i andre ting til hus eller have. Generelt gælder der for typehuse, at enhver ændring i huset forøger den endelige pris. Derfor kan du med fordel sørge for at finde det byggefirma, som bygger et typehus således, at det opfylder de fleste af dine ønsker, og dermed holde prisen nede.  

Hvis du har besluttet dig for, at dit næste hus skal være et typehus, så er du landet på den helt rette hjemmeside. Vi hjælper dig med at sammenligne udbydere og priser, så du kan få dit drømmehus på kort tid til en lav pris.