Hustype

Parcelhus

Parcelhuse har i flere årtier domineret boligmarkedet i Danmark. Og det er der gode grunde til, for parcelhusene er ikke blot et prisvenligt alternativ til arkitekttegnede huse, men også den hurtigere og nemmere løsning til familien. 

Parcelhusene kom til Danmark i 1960’erne som et resultat af inflationen. Dette gav familier anledning til køb af et af de 915.000 nyopførte boliger af denne type, som blev bygget på blot tyve år. Husene og inflationen forårsagede en tendens, hvor arbejderklassen formåede at købe disse nye boligbyggerier, og at rykke op i middelklassen som boligejere. Kernefamilien blev således et centralt omdrejningspunkt for opbygningen af velfærdssamfundet. Parcelhuset er fortsat en populær løsning i forstæderne og i mindre byer, som giver familier rigelig plads til blandt andet børnenes opvækst. 

Hvad er et parcelhus? 

Det kan være uoverskueligt at skelne mellem de forskellige typer huse i Danmark. Husene er nemlig karakteriseret gennem de vidt forskellige træk, som inddeler dem i kategorier. Et parcelhus er den type hus, som oftest er på en etage med en tilhørende have. Boligen egner sig derfor perfekt til familier, og findes typisk i parcelhusekvarter rundt omkring i landet. Fordelen ved denne type hus er, at den er tegnet på forhånd, hvilket resulterer i en besparelse på arkitektomkostningerne, hvis det skal bygges fra bunden. Haven og indretningen tillader dog rig mulighed for at sætte et særpræg på huset, hvilket gør ethvert parcelhus til en praktisk løsning med plads til en vis individualitet. Det er derfor nærliggende, at parcelhusene fortsat er Danskernes favorit, når det kommer til boligbygning og boligkøb.

Beslutter du dig for at bygge parcelhus fra bunden, har du mulighed for at vælge imellem mange typehuse, og derved finde det hus, som passer bedst til dig og dine behov. På den måde kan du vælge mellem en lang række huse, som hver har særlige fordele, og derved finde det hus, som passer til din grund. Her på siden hjælper vi dig med at finde det firma, som hjælper dig med at opfylde din drøm om denne klassiske hustype. 

Renovering af parcelhuse

Om du ejer et parcelhus af nyere eller ældre dato, kan det altid optimeres ved en grundig renovering. Overvejer du at sætte et moderne præg på huset, er et parcelhus perfekt: Du kan nemt rive vægge ned og bygge nye vægge op, uden at det huset ødelægges. Ønsker du altså et større soveværelse eller et nyt køkken, kan dette sagtens lade sig gøre i parcelhuset. For at sætte et moderne præg på huset, kan det være en god idé at forstørre soveværelserne. På den måde virker huset mere funktionel og nutidig, samtidig med, at den enkle arkitektur bliver vedligeholdt.

Vil du derimod energioptimere dit hus ved at efterisolere det, kræver det en større ombygning og en detaljeret plan. Vi anbefaler, at du kontakter et byggefirma, som kan hjælpe dig med en dybdegående og effektiv planlægning og udførelsen af projektet. 

Det kan altså sagtens lade sig gøre at renovere et parcelhus fra top til tå. Hvis du altså drømmer om at optimere dit hjem, kan en ombygning gøre dine solide fire vægge til en strålende perle i kvarteret.